+36 70 229 6796

Együtt álmodjuk meg a weboldaladat

Te elmondod, mit szeretnél, én elkészítem
... és megtanítom, hogyan kezelheted

Ismerkedjünk meg :)

Főállásban informatikai szakfordító vagyok, a honlapfejlesztés és karbantartás elvileg másodállás, gyakorlatban inkább hobbi, amivel olykor pénzt is keresek. Autodidaktaként tanultam és tanulom folyamatosan, mert érdekel, kihívást jelent és szeretem csinálni. Szeretek alkotni, szeretem a nyomozást, aminek során kiderül, hogy az ügyfélnek mire van szüksége, a közös gondolkodást, a "de jó, pont erre gondoltam" pillanatokat. Együtt alakítjuk, faragjuk, csiszoljuk, amíg mindketten azt nem mondjuk, hogy ez most van kész. Egyelőre. Mert egy honlap sosincs kész - mindig lehet rajta valamit szöszölni. De van egy pont, amikor kikerülhet a nagyvilág elé.
Az átadással persze sokszor nincs vége, mert egy weboldalt ugyanúgy karban kell tartani, mint egy autót. Azért készítek tartalomkezelő rendszereket, mert ezek használatát könnyű megtanulni (ha tudsz e-mailt írni és használsz Office-t, akkor ez is menni fog). Tán vicces, de mindig boldoggá tesz, amikor egy ügyféllel eljutunk az "én ehhez béna vagyok"-tól addig, hogy már csak az e-mailt kapom a rendszertől, hogy megint felrakott önállóan egy cikket :) "Előző életemben" tanár voltam, rengeteg türelemmel. Szeretek tanítani.
A "webezés" hobbinak indult - ráadásul nem is az én hobbim volt, hanem a férjemé. Én gyerekkoromban orvos szerettem volna lenni, de végül egy kanyarral a bölcsészkaron kötöttem ki, és az egyetemi évek alatt középkori vallástörténettel foglalkoztam, diplomamunkámat is ebben a témában írtam Antikrisztus, messiás, utolsó császár - II. Frigyes a középkori eszkatológiában címmel. Majdnem ledoktoráltam, de a második gyermekem születésekor búcsút mondtam az egyetemi pályafutásomnak, babáztam és angolt tanítottam.
2004-ben adminisztratív okokból a Gábor Dénes Főiskolán kötöttem ki, informatikus szakmérnök szakon. "Papírgyűjtő" akciónak indult, de itt kezdtem el én is komolyabban érdeklődni a számítógépek világa iránt. Mindig szerettem a matekot, a logikát, a suliban a programozás fogott meg leginkább. Persze ott csak alapokat tanultunk, mindenről egy kicsit, de ez az induláshoz pont elég volt.
A megszerzett tudást először egy fejlesztő cég helpdesk munkatársaként tudtam kamatoztatni - gyakorlatilag tolmácsolni kellett az ügyfelek és a programozók között, mert hiába beszéltek mindannyian magyarul, nem nagyon értették egymást. Itt tanultam meg specifikációt írni, kideríteni, hogy az ügyfél mit szeretne (ahelyett, amiről beszél), mire lenne tényleg szüksége, és a programot ugyan nem tudtam megírni, de annyit tudtam, hogy a programozó ne tudjon lerázni azzal, hogy "ezt nem lehet". Mindent lehet. Kérdés, hogy mennyi idő alatt és mennyiért, és hogy tényleg szükséges-e :)

2007 óta dolgozom egy fordítóirodának, amely egy világcég programjait magyarítja. A férjem akkoriban kezdett weboldalakat készíteni a haveroknak, aztán a haverok ismerőseinek, és 2009-ben találta meg a Joomlát. Mellette tanultam bele, és 2011 nyarán, mikor nem ért rá, elkészítettem egyedül az első Joomla! alapú honlapot. Az ügyfélköröm elsősorban ismeretségeken alapul, először voltak az ismerősök, aztán az ismerősök ismerősei, akik már ügyfelek lettek, aztán jöttek az ügyfelek ügyfelei és ismerősei. Jelenleg körülbelül 70 weboldalt tartok karban, ezek döntő része "társadalmi munka" - alapítványok, jógás közösség, olyan célokkal, amelyeket tisztelek és szívügyemnek tartom, hogy a tudásommal gratis támogassam.

Neked van már honlapod?

Ha még nincs és szeretnél egyet, vagy van, de nem vagy vele elégedett, keress bátran, együtt kitaláljuk :)

Filozófia

A világ halad

Minden nap kiváló alkalom arra, hogy együtt haladjunk vele. Ezért folyamatosan figyelem a legújabb trendeket, technológiákat és építem is bele az aktuális munkába. 

A kereket már feltalálták

Teljesen feleslegesnek tartom olyan dolgok fejlesztését, amit egyszer már megcsinált valaki - méghozzá jól. Az újrahasznosítás híve vagyok :)

"Sablon" nem egyenlő "sablonos"

Sablonokat használok, amitől sokakat kiráz a hideg. Számukra jó hír, hogy a sablonok egy keretet adnak, amit utána felismerhetetlenségig át lehet alakítani. Így nem kell feltalálni újra a keretet, a végső megjelenés mégis egyéni lesz.

Nincs "kész" weboldal

A "kész" weboldal egy mítosz. Mindig lehet faragni rajta valamit, és akkor lesz jó, ha folyamatosan változik. Keretet készítünk, amit utána kényelmesen tudsz megtölteni mindenfélével.

Legutóbbi munkáim

Flyvision Kft

2019

Kutasi Viktória mentáltréne

2019

OM Ashram

2019

Kapcsolat

 • Cím

  2083 Solymár
  Forrás utca 4.
 • Telefon

  +36 70 229 6796
 • Email

  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.