+36 70 229 6796

Ha már van weboldalad
Karbantartás, rendszerfrissítés, keresőoptimalizálás
Biztonság, feltört weboldalak vírusmentesítése és helyreállítása
Egy weboldallal foglalkozni kell. Pont. Ha van autód/biciklid, evidens, hogy rendszeresen elviszed a szervizbe. Ha nem teszed, előbb-utóbb szétesik és otthagy valahol út közben. A weboldaladdal is törődni kell.

Karbantartás

  • Rendszerfrissítés
  • Bővítmények frissítése
  • Tartalom frissítése

Biztonság

  • Biztonsági mentések
  • Tűzfal, monitoring
  • Feltört oldal helyreállítása

Keresőoptimalizálás

  • Kezdeti optimalizálás
  • Alapok betanítása
  • Google irányelvek

Folyamatos támogatás

Akár én készítettem a weboldaladat, akár csak a karbantartását bízod rám, megkönnyítem az életed azzal, hogy sok év tapasztalatával támogatom a munkádat, hogy csak azzal kelljen foglalkoznod, ami számodra tényleg fontos, a technikai részét rám bízhatod. Rajtad múlik, hogy milyen mélységben szeretnéd beleásni magad, a Tudástárban minden információt megtalálsz az önálló munkához, kérdés, hogy szeretnél-e - akár hobby szinten - egy új szakmát tanulni :)

Rendszerfrissítés

A rendszerfrissítés egyrészt azért fontos, mert a keretrendszereket folyamatosan fejlesztik, új fukciókat építenek be, másrészt azért, mert a programozók is követhetnek el hibákat, és a legjobb szándék és felkészültség mellett is lehetnek biztonsági rések, amelyeket a hackerek ki tudnak használni és könnyedén feltörik az oldalakat. Részletekért nézd meg a Tudástárban lévő cikket.

Bővítmények frissítése

Az alaprendszer ritkán elég ahhoz a funkcionalitáshoz, amit ma egy weboldal-tulajdonos kínálni szeretne. Ezeket bővítményekkel oldjuk meg. Ahogy maga a rendszer, a bővítmények is folyamatosan fejlődnek, új funkciókat kínálnak, vagy egyszerűen csak azért adnak ki egy új verziót, hogy kövessék az alaprendszerben bekövetkezett változásokat vagy találtak egy biztonsági rést és a frissítés ezt foltozza be. Részletek a Tudástárban :)

Tartalom frissítése

A tartalom frissítésének gyakoriságát a weboldal célja határozza meg. Van, akinek csak egy amolyan digitális névjegykártyára van szüksége, és az adatok ritkán változnak. De egy weboldal általában akkor lesz sikeres, ha rendszeresen frissül és folyamatosan kínál új tartalmat, amiért a látogatók - ha egyszer már megtalálták - visszatérnek időről időre. A Google az új, minőségi tartalmat általában jobb helyezéssel honorálja. A tartalomkezelő rendszerek előnye, hogy igen egyszerű az új cikkek közzététele, az alapok kb. 1 óra alatt elsajátíthatók, de ha ritkán van szükség erre a tudásra, nem lesz belőle rutin. Erre az esetre a havidíjas karbantartási csomagok tartalmaznak 1, illetve 2 óra tetszőlegesen felhasználható időt, ami akár erre is fordítható

Havi biztonsági mentés

A teljes weboldal és a hozzá tartozó adatbázis lementése garancia arra, hogy ha bármi probléma történik, az oldal könnyen helyreállítható legyen és ne vesszen el a befektetett munka. Az ajánlott gyakoriság a tartalom frissítési gyakoriságától függ - ha naponta teszel közzé új cikke(ke)t, akkor sűrűbben érdemes, ha szinte soha nem változik a tartalom, a havi mentést akkor is célszerű elvégezni, hogy ha vissza kell állítani az oldalt, akkor a rendszer- és bővítményfrissítéseket ne kelljen Ádámtól és Évától kezdeni.

Havi biztonsági audit

Bár az általam karbantartott oldalakat egy prémium tűzfal védi a betolakodóktól, nem árt néha ránézni, hogy tényleg minden rendben van-e. A biztonsági audit egyrészt tájékoztat arról, hogy a 10.000+ fájl közül egyikben sem történt változás, másrészt képet ad a rendszer állapotáról is. 

Prémium bővítmények

Van néhány bővítmény (Akeeba Backup és AdminTools), amit alapből felrakok minden általam készített és/vagy karbantartott oldalra. Ezeknek az ingyenes változata is nagyon hasznos, azonban a Pro (fizetős) változatok értelemszerűen sokkal több funkciót biztosítanak. Az Alap és All-Inclusive csomagban ezeknek az osztott licence is benne van, nem kell érte külön fizetni. Ezek listaára a fejlesztőknél 75 € + ÁFA (utána évente 60 € + ÁFA)

Távsegítség, távmunka

Az Alap és All-Inclusive csomagok tartalmaznak havi 1 illetve 2 óra távmunkát, ami lehet tanácsadás, tartalomfrissítés (felrakom a cikket, kiküldöm a hírlevelet), oktatás - telefonon vagy Skype-on keresztül. Kevés dolog van, amihez szükséges a személyes jelenlét, bár nem becsülöm le az élő emberi kapcsolatok fontosságát. A Skype képernyőmegosztási funkciójával láthatjuk egymás képernyőjét, és "élőben" követheted, hogy mit csinálok éppen, vagy ha bizonytalan vagy, én nézem, a Te képenyődet és navigállak. Használd ki a lehetőséget, mert az órák nem "gyűjthetők" össze.

Tárhelyadminisztráció

A tárhely, ahol a weboldalad fut, egyéb szolgáltatásokat is biztosít, mint például az e-mail, a levelezőlisták, FTP hozzáférések, statisztikák, stb. Nagyon sok múlik azon, hogy hol van a weboldal, milyen a környezet. A legjobb, ha a számlázáson kívül nincs szükség kapcsolattartásra a szolgáltatóval. Ha viszont van, akkor nem mindig könnyű laikusként kommunikálni az IT szakemberekkel. Ebben is tudok segíteni, a tárhely kiválasztásától az összes olyan teendő ellátásáig, ami a fentiekkel kapcsolatos. 

Google Search Console

A Google kínál szolgáltatásokat kifejezetten webmesterek számára, amelyek segítenek abban, hogy egy weboldal "jóban legyen a Nagy testvérrel". Egyrészt figyeli a keresési forgalmat, javaslatokat tesz a javításokra, másrészt riaszt, ha az oldal valamiért feketelistára került vagy feltörték. Segítek létrehozni egy megfelelő fiókot, beállítani, hogy legyen hozzáférésem, és innentől kezdve figyelem én, hogy mit mond a Google az oldaladról. 

Keresőoptimalizálás (SEO)

A keresőoptimalizálás (Search Engine Optimization - SEO) azért fontos, hogy a Google és ezáltal a potenciális érdeklődők könnyebben rátaláljanak a honlapodra. Az általam használt rendszerekbe vannak beépített funkciók, amelyek támogatják ezt, de vannak dolgok, amelyeket a honlap tulajdonosának kell elvégeznie. A honlapokat már úgy adom át, hogy az alapvető beállítások megvannak, azonban az új tartalom közzétételekor is figyelembe kell venni néhány szempontot, hogy a Google kedvében járjunk. 

Tanácsadás

2010 óta foglalkozom weboldalak készítésével. Jelenleg kb. 70 weboldalt tartok karban, főleg Joomla! rendszereket, de van néhány Wordpress és egyszerű HTML/CSS oldal is köztük. Az ügyfeleim vállalkozók vagy olyan non-profit szervezetek, amelyek számomra fontos ügyeket képviselnek (ez a rész inkább "társadalmi munka", amelynek a legnagyobb hozadéka számomra további tapasztalatok gyűjtése). Ezzel a háttérrel elég könnyen átlátom, hogy az ügyfeleknek mire van szükségük, és elég széles a paletta, amelyről különféle megoldási lehetőségeket tudok ajánlani.

Karbantartás

Karbantartási csomagok

  Technikai Alap All-Inclusive
Rendszerfrissítés
Bővítmények frissítése
Havi biztonsági mentés
Havi biztonsági audit
Prémium bővítmények
Távsegítség, távmunka Havi 1 óra Havi 2 óra
Google Search Console
Tárhelyadminisztárció
  75 000 Ft/ év 25 000 Ft / hó 35 000 Ft/hó

Óradíjas szolgáltatások

  Óradíj  
Oktatás, tartalomkarbantartás  15 000 Ft  
Tanácsadás   20 000 Ft  
Fejlesztés 20 000 Ft  

A karbantartási csomagok díja előre fizetendő, a csomagban tartalmazott szolgáltatásokon túli munkák havi elszámolás alapján, utólag. Az Alap és All-Inclusive karbantartási csomagok megvásárlása esetén az oktatás/tartalomkarbantartás listaárából 50% kedvezményt biztosítok, illetve a tanácsadás havi 1 óráig ingyenes.

KATA hatálya alatt adózok, így a fenti árak nettó/bruttó árak, vagyis nincs bennük ÁFA-tartalom.
Fogalmazhatunk úgy, hogy a fenti árak "listaárak", non-profit szervezetek és kezdő vállalkozások számára, illetve tartós együttműködés vagy több weboldal esetén szoktam kedvezményeket adni :)