+36 70 229 6796

Weboldal karbantartás

A tartalomkezelő rendszerek (CMS) előnye, hogy minimális technikai tudással karbantarthatók, a rendszer és a bővítmények frissítése egy kattintást igényel, az új cikkeket egy Word-höz hasonló szövegszerkesztőben lehet elkészíteni. Többféle karbantartási csomagot kínálok, amelyek igénybevételével technikai kérdésekkel egyáltalán nem kell bajlódnod, a magasabb szintű csomagoknál a Pro bővítmények licencekért kevesebbet kell fizetni, és a csomagtól függően havi 1-3 órában rendelkezhetsz az időmmel. 

Rendszerfrissítés

A rendszerfrissítés egyrészt azért fontos, mert a keretrendszereket folyamatosan fejlesztik, új fukciókat építenek be, másrészt azért, mert a programozók is követhetnek el hibákat, és a legjobb szándék és felkészültség mellett is lehetnek biztonsági rések, amelyeket a hackerek ki tudnak használni és könnyedén feltörik az oldalakat. Részletekért nézd meg a Tudástárban lévő cikket.

Bővítmények frissítése

Az alaprendszer ritkán elég ahhoz a funkcionalitáshoz, amit ma egy weboldal-tulajdonos kínálni szeretne. Ezeket bővítményekkel oldjuk meg. Ahogy maga a rendszer, a bővítmények is folyamatosan fejlődnek, új funkciókat kínálnak, vagy egyszerűen csak azért adnak ki egy új verziót, hogy kövessék az alaprendszerben bekövetkezett változásokat vagy találtak egy biztonsági rést és a frissítés ezt foltozza be. Részletek a Tudástárban :)

Havi biztonsági mentés

A teljes weboldal és a hozzá tartozó adatbázis lementése garancia arra, hogy ha bármi probléma történik, az oldal könnyen helyreállítható legyen és ne vesszen el a befektetett munka. Az ajánlott gyakoriság a tartalom frissítési gyakoriságától függ - ha naponta teszel közzé új cikke(ke)t, akkor sűrűbben érdemes, ha szinte soha nem változik a tartalom, a havi mentést akkor is célszerű elvégezni, hogy ha vissza kell állítani az oldalt, akkor a rendszer- és bővítményfrissítéseket ne kelljen Ádámtól és Évától kezdeni.

Havi biztonsági audit

Bár az általam karbantartott oldalakat egy prémium tűzfal védi a betolakodóktól, nem árt néha ránézni, hogy tényleg minden rendben van-e. A biztonsági audit egyrészt tájékoztat arról, hogy a 10.000+ fájl közül egyikben sem történt változás, másrészt képet ad a rendszer állapotáról is. 

Prémium bővítmények

Van néhány bővítmény, amit alapből felrakok minden általam készített és/vagy karbantartott oldalra, mint például egy profi szövegszerkesztő, honlaptérkép-készítő, biztonsági komponensek (tűzfal és mentés). Ezeknek az ingyenes változata is nagyon hasznos, azonban a Pro (fizetős) változatok értelemszerűen sokkal több funkciót biztosítanak. Az Alap és All-Inclusive csomagban ezeknek az osztott licence is benne van, nem kell érte évente külön fizetni. 

Havi 1 óra távmunka

Az Alap és All-Inclusive csomagok tartalmaznak havi 1 óra távmunkát, ami lehet tanácsadás, tartalomfrissítés (felrakom a cikket, kiküldöm a hírlevelet), oktatás - telefonon vagy Skype-on keresztül. Kevés dolog van, amihez szükséges a személyes jelenlét, bár nem becsülöm le az élő emberi kapcsolatok fontosságát. A Skype képernyőmegosztási funkciójával láthatjuk egymás képernyőjét, és "élőben" követheted, hogy mit csinálok éppen, vagy ha bizonytalan vagy, én nézem, a Te képenyődet és navigállak. Használd ki a lehetőséget, mert az órák nem "gyűjthetők" össze.

Tárhelyadminisztráció

A tárhely, ahol a weboldalad fut, egyéb szolgáltatásokat is biztosít, mint például az e-mail, a levelezőlisták, FTP hozzáférések, statisztikák, stb. Nagyon sok múlik azon, hogy hol van a weboldal, milyen a környezet. A legjobb, ha a számlázáson kívül nincs szükség kapcsolattartásra a szolgáltatóval. Ha viszont van, akkor nem mindig könnyű laikusként kommunikálni az IT szakemberekkel. Ebben is tudok segíteni, a tárhely kiválasztásától az összes olyan teendő ellátásáig, ami a fentiekkel kapcsolatos. 

Google Search Console

A Google kínál szolgáltatásokat kifejezetten webmesterek számára, amelyek segítenek abban, hogy egy weboldal "jóban legyen a Nagy testvérrel". Egyrészt figyeli a keresési forgalmat, javaslatokat tesz a javításokra, másrészt riaszt, ha az oldal valamiért feketelistára került vagy feltörték. Segítek létrehozni egy megfelelő fiókot, beállítani, hogy legyen hozzáférésem, és innentől kezdve figyelem én, hogy mit mond a Google az oldaladról. 
Karbantartás
  Technikai Alap All-Inclusive  
Rendszerfrissítés
Bővítmények frissítése
Havi biztonsági mentés
Havi biztonsági audit
Prémium bővítmények
Távsegítség, távmunka 1 óra 3óra
Google Search Console
Tárhelyadminisztárció
  60 000 Ft/ év 20 000 Ft / hó 30 000 Ft/hó